Leht: Saaremaa vallavolikogu saadik sõimleb veebikommentaariumites

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutihiir.
Arvutihiir. Foto: SCANPIX

Saaremaa vallavolikogu liige Olev Ait käib erinevates veebikommentaariumites räigelt sõimamas ja ropendamas, kirjutab Saarte Hääl.

Ainuüksi sel laupäeval-pühapäeval oli Saarte Hääle toimetus sunnitud kustutama üle 20 kommentaari, mille sisu ja sõnakasutuse osas oli Ait läinud üle piiri.

Vallavolikogu esimees Tiiu Aro kinnitas, et on kursis sellega, et Ait sobimatuid kommentaare kirjutab. Aro sõnul on Ait kirjutanud mõni aeg tagasi solvavaid kommentaare ka tema enda kohta.

«Minu seisukoht on väga selge: inimesega tuleb rääkida, püüda teda inimlikult korrale kutsuda,» lausus Aro. «Kindlasti aga ei ole volikogu esimees see, kes saab keelata ja käskida. Meil ei ole ju reegleid selle kohta, kuidas olla inimene.»

Aro lisas, et kavatseb siiski teha volikogu eestseisusele ettepaneku, arutamaks, kuidas sarnastes olukordades käituda ja kas neid on võimalik vältida. «Üks võimalus on kokku leppida volikogu liikme käitumise reeglistik, niinimetatud hea tava,» sõnas Aro.

Samas volikogu aseesimees Aivar Aru kinnitas, et sellist käitumist ei saa taluda. «Kuigi meil on sõnavabadus, läheb kuskilt ikka piir. Volikogule see au ei tee, kui sinna kuuluvad inimesed, kes end väljendades sõnu ei vali.»

Äriregistri andmetel kuulus Olev Ait aastatel 2017-2018 Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles