Sven Sakkov: talv on tulekul (2)

Sven Sakkov
, Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimalik, et külm sõda pole lõppenud, vaid selles oli üksnes veerand sajandit kestnud paus, mis algas Berliini müüri langemisega ja lõppes Krimmi vallutamisega. 
Võimalik, et külm sõda pole lõppenud, vaid selles oli üksnes veerand sajandit kestnud paus, mis algas Berliini müüri langemisega ja lõppes Krimmi vallutamisega. Foto: akg-images/akg-images/Scanpix

«Winter is coming» («Talv on tulekul») on teleseriaali «Troonide mäng» üks meeldejäävamaid ütlusi. Head ajad on mööda saamas, tuleb valmistuda pikaks talveks.

Läinud aastal ilmunud raamatutest on üks mõtlemapanevamaid Robert Kagani «The Jungle Grows Back» («Džungel kasvab tagasi»), mille läbivaks teesiks on see, et viimase seitsme aastakümne soodsas ilmakorras pole midagi iseenesestmõistetavat, pigem vastupidi – see tekkis soodsate asjaolude kokkulangemisel ning on ajaproovile vastu pidanud vaid tänu Ameerika Ühendriikide pidevale tähelepanule ja valmidusele selle ilmakorra hoidmiseks jõudu kasutada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles