Hotellipõleng India pealinnas nõudis 17 inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süttinud hotelli juurde kogunesid varahommikul tulekahjus hukkunute lähedased.
Süttinud hotelli juurde kogunesid varahommikul tulekahjus hukkunute lähedased. Foto: Manish Swarup / AP / Scanpix

India pealinna New Delhi lääneosas sai täna puhkenud hotellipõlengus surma vähemalt 17 inimest, teatasid võimuesindajad.

Politsei andmeil sai Karol Baghi linnajaos hotellis Arpit Palace koidikul lahvatanud põlengus surma 17 inimest. Hukkunute hulgas on ema ja laps, kes põlevast hoonest välja hüpates surma said. Põlevast hoonest päästeti 35 inimest, kellest 19 vajasid haiglaravi.

Tulekahju puhkes kohaliku aja järgi varahommikul kell 4.30. Tuletõrje esindaja sõnul suudeti leegid, mis haarasid suurema osa viiekordsest hotellist, kustutada kella kaheksaks hommikul.

«Hotelli koridorid olid kaetud puidupaneeliga ja sel põhjusel ei saanud hotellikülalised mööda koridore hoonest lahkuda,» selgitas päästetööde juht uudisteagentuurile AFP. 

Hotell Arpit Palace täna varahommikul pärast kustutustööde lõppu.
Hotell Arpit Palace täna varahommikul pärast kustutustööde lõppu. Foto: PRAKASH SINGH / AFP / Scanpix

Õnnetuse põhjust uuritakse. 

India peaminister Narendra Modi edastas ühismeedias kaastundeavalduse tulekahjus lähedase kaotanud inimestele. «Olen sügavalt õnnetu pealinna Karol Baghi linnaosas puhkenud tulekahjus kaotatud elude pärast,» sõnas minister. «Edastan oma kaastundeavalduse tules hukkunud inimeste perekondadele. Soovin vigasaanutele kiiret paranemist.»

Põlengud on Indias sagedased, sest tuleohutusele ei pöörata piisavalt tähelepanu ja kehtivaid regulatsioone eiratakse. Kohalike aktivistide sõnul hoiavad hoonete omanikud tuleohutuse arvelt kokku, ent tänane tulekahju näitab, et see võib kaasa tuua tõsiseid õnnetusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles