Venemaa hoiatas Ühendriike jõu kasutamise eest Venezuelas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela valitsusvastased meeleavaldajad Urenas.
Venezuela valitsusvastased meeleavaldajad Urenas. Foto: Fernando Llano / AP

Vene välisminister Sergei Lavrov hoiatas teisipäeval Ühendriike sekkumise ja jõu kasutamise eest Venezuelas, teatas Venemaa välisministeerium.

Lavrov pidas sellesisulise vestluse maha USA välisministri Mike Pompeoga.

"Lavrov hoiatas igasuguse Venezuela siseasjadesse sekkumise eest, sealhulgas ka jõu kasutamine, millega on ähvardanud Washington ja mis on rahvusvaheliste seaduste rikkumine," kirjutati ministeeriumi avalduses.

Venezuela vaevleb oma ajaloo rängimas kriisis, kus on eluohtlik nappus toidust ja ravimitest ning hüperinflatsioon on muutnud palgad ja säästud väärtusetuks. 

ÜRO andmeil on Venezuelast alates 2015. aastast põgenenud 2,3 miljonit inimest. 

Vene välisministeeriumi Ladina-Ameerika osakonna juht Aleksandr Štšetinin ütles esmaspäeval, et Venezuela ei ole palunud Venemaalt sõjalist abi.

Štšetinin ütles Vene ajakirjanduse teatel, et Moskva ei ole Caracaselt säärast palvet saanud. 

Diplomaat rõhutas, et olukorral Venezuelas ja Süürias, kus Venemaa sekkus president Bashar al-Assadi toetuseks, "on suur vahe".

Štšetinin hoiatas Ühendriike üleskutsete eest Venezuela relvajõududele loobuda toetamast president Nicolás Madurot, öeldes, et see kujutaks endast "mõeldamatut sekkumist suveräänse riigi siseasjadesse".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles