KOHALIK VAADE. Poliitika ja kiriku ühine armulaud kujundab Moldova tulevikku

Mădălin Necșuțu
, ajakirjanik, Chișinău
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova president Igor Dodon (vasakult teine) käis hiljuti Moskvas, kus tähistati kümnendi möödumist patriarh Kirilli (fotol vasakult kolmas) saamisest Vene õigeusukiriku etteotsa. Patriarhi teisel käel istus Vene president Vladimir Putin. 
Moldova president Igor Dodon (vasakult teine) käis hiljuti Moskvas, kus tähistati kümnendi möödumist patriarh Kirilli (fotol vasakult kolmas) saamisest Vene õigeusukiriku etteotsa. Patriarhi teisel käel istus Vene president Vladimir Putin. Foto: Mihhail Klimentjev/TASS/SCANPIX

Poliitika ja usk käivad Moldovas käsikäes – tegu on patriarhaalse riigiga, kus vaimulikud ja poliitikud jagavad voodit. 24. veebruari parlamendivalimiste eel käiv kampaania hoiab tavast kõvasti kinni.

Kõrged vaimulikud käivad Moldovas poliitikutega kaasas kõigil olulistel üritustel ja osalevad mõne kandidaadi toetuseks aktiivselt ka valimiskampaanias. Nende veenmistöö on kas täiesti avalik – nad esinevad toetusavaldustega ning lubavad osal poliitikutel kasutada kampaanias oma pilte – või toimub see tasahilju kogudustes, kus kohalikud preestrid ütlevad inimestele, kelle poolt nad hääletama peaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles