Uus raamat: viiest Vatikani vaimulikust neli on homoseksuaalid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse ajakirjaniku peagi ilmuv raamat paljastab, et viiest Vatikani preestrist neli on geid.
Prantsuse ajakirjaniku peagi ilmuv raamat paljastab, et viiest Vatikani preestrist neli on geid. Foto: Max Rossi / Reuters / Scanpix

Prantsuse ajakirjaniku peagi ilmuv raamat paljastab, et paljud avalikult homoseksuaalsust rünnanud Vatikani vaimulikud on ise homoseksuaalid, vahendab The Guardian. 

Järgmisel nädalal ilmuvas raamatus pealkirjaga «In the Closet of the Vatican: Power, Homosexuality, Hypocrisy» väidetakse, et 80 protsenti Vatikanis töötavatest vaimulikest on geid. 

Raamatu 570 leheküljel avaldab Prantsuse ajakirjanik Frédéric Martel oma neli aastat kestnud uurimise tulemused ja avaldab Vatikani korruptsiooni ja silmakirjalikkuse jahmatava ulatuse. Ajakirjanik viis aastate jooksu läbi 1500 intervjuud ja seda nii kardinalide, piiskopide, preestrite kui diplomaatidega. 

Mitme intervjueeritava sõnul on Vatikanis teatav salakood. Nimelt mida rohkem homofoobseid seisukohti vaimulik väljendab, seda suurem tõenäosusega on ta gei.

Autor tõi näiteks kardinal Alfonso López Trujillo, kes oli avalikult innukalt homoseksuaalsuse vastu, aga kasutas väidetavalt meessoost prostituute.

Raamat ilmub järgmisel nädalal kaheksas keeles ja 20 riigis ning seda samal ajal Vatikanis aset leidva konverentsiga, kus arutatakse preestrite alaealiste suhtes toime pandud seksuaalkuritegusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles