Kashmiris hukkus rünnakus sõjaväekonvoile 12 sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kashmiris plahvatas lõhkekeha keskreservpolitseijõudude konvoi lähedal.
Kashmiris plahvatas lõhkekeha keskreservpolitseijõudude konvoi lähedal. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Kashmiri India poole suurima linna Srinagari lähedal sai täna rünnakus sõjaväekonvoile surma vähemalt 12 ja kannatada 20 sõdurit, ütles politsei.

«IED (improviseeritud lõhkekeha) plahvatas, kui keskreservpolitseijõudude (CRPF) konvoi sellest möödus,» ütles politsei esindaja Munir Ahmed Khan. «12 CRPF-i liiget sai surma. Me evakueerisime haavatud sündmuspaigalt,» lisas ta.

Uudisteagentuuri Press Trust of India (PTI) andmetel hukkus 18 sõjaväelast.

Kohaliku meedia teatel võttis rünnaku eest vastutuse Pakistanis baseeruv islamistlik rühmitus Jaish-e-Mohammed.

Tegemist on India sõjaväe suurima kaotusega Kashmiris alates 2016. aasta septembrist, kui islamistide rünnakus Uri armeelaagrile hukkus 19 sõjaväelast.

Indial on Kashmiris umbes 500 000 sõdurit. 

Kashmir on alates 1947. aastast jagatud India ja Pakistani vahel, kes on pidanuid piirkonna pärast kaks sõda. Kashmiri mässulised nõuavad piirkonna ühendamist Pakistani võimu alla või iseseisva riigi väljakuulutamist. India süüdistab Pakistani mässuliste relvastamises ja koolitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles