ISIS võitleb Süürias viimase ruutkilomeetri nimel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDFi võitlejad positsioonil. ISIS on Süürias surutud ühe ruutkilomeetri suurusele alale.
SDFi võitlejad positsioonil. ISIS on Süürias surutud ühe ruutkilomeetri suurusele alale. Foto: FADEL SENNA / AFP / Scanpix

Äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) võitlejad püüdsid ka täna tunneleid ja suitsiidipommareid kasutades avaldada meeleheitlikku vastupanu viimasel ruutkilomeetril, mis Süüria idaosas nende valduses on. 

Kurdide juhitavad jõud tungivad peale Baghuzi väikelinnale, kus peituvad ISISe võitlejad ja nende sugulased. Paljud nälginud ja kannatada saanud inimesed on end kurdide vägedele üles andnud. 

«Lahingud on intensiivsed,» ütles kurdide ja araablaste relvaühenduse Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) pressiesindaja Adnan Afrin. SDF on USA toetusel juhtinud operatsiooni ISISe vastu Süürias.

«Vastupanu on tugev,» ütles ta AFP-le Omari naftaväljal, kust lähtub pealetung viimasele ISISe nn kalifaadist alles jäänud alale. Iraagi piiri lähedal asuvas tugipunktis võitleb veel paarsada terroristi, kes on korraldanud ägedaid vasturünnakuid, ütles SDFi esindaja. 

Islamäärmuslased hoiavad enda kontrolli all viimast ruutkilomeetrit Baghuzi kesklinnas ning lähedalasuvat laagrit, kus viibib väidetavalt ka mingi arv tsiviilelanikke. Täpseid arve on võimatu öelda, kuid võitlejaid, mehi ja naisi on piirkonnas kokku umbes tuhat, sõnas Afrin.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles