Texases leiti koerapuuri lukustatud lapsed (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoone, kuhu politsei väljakutse sai.
Hoone, kuhu politsei väljakutse sai. Foto: Kuvatõmmis videost

USAs Texase osariigis leiti teisipäeval ühes farmis asuvast aidast neli nälginud last. Uriini ja väljaheidetega kaetud lastest kaks olid koerapuuri lukustatud.

Lapsed toimetati tervisekontrolliks haiglasse, kust nad samal päeval välja lubati. Võimude sõnul viibivad lapsed hetkel hoolduspere juures. Hooldusõiguse küsimus jõuab järgmise kahe nädala jooksul kohtu ette ning siis selgub ka nende edasine saatus.

Dallas Morning Newsi andmeil leidsid politseinikud lapsed Texase osariigis Wise'i maakonnas lähisuhtevägivalla väljakutsele reageerides. Noorim lastest on üheaastane, vanim viiene.

Ametnikud kuulsid aidast tulnud karjeid ning leidsid eest neli last. Viieaastane poiss ja nelja-aastane tüdruk olid lukustatud väikesesse koerapuuri. Kaks nooremat last leiti lähedusest, mõlemad olid üleni uriini ja väljaheidetega koos.

Võimud vahistasid 24-aastase Paige Harkinsi ja sama vana Andrew Fabila. Harkins on laste ema ning Fabila osutus ühe lapse isaks, mõlemale esitati süüdistused laste elude ohustamise eest ja praeguseks on nad paigutatud Wise'i maakonna vanglasse.

Šeriff Lane Akini sõnul oli tegu kõige kohutavama laste väärkohtlemise juhtumiga, mida ta 44 aasta jooksul näinud on. Korravalvur ütles Dallas Morning Newsile, et aidast oli üritatud teha eluase ja seal oli toitu, kuid nii külmkapp kui kapid olid lukustatud. Arvatakse, et probleemne perekond oli Wise'i maakonnas elanud umbes kuu aega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles