Süüdistus: Vatikani saadik käperdas Pariisi linnaametnikku (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa politsei esitas süüdistuse Vatikani saadikule Luigi Venturale, kes väidetavalt katsus korduvalt Pariisi linnavalitsuse ametnikku.
Prantsusmaa politsei esitas süüdistuse Vatikani saadikule Luigi Venturale, kes väidetavalt katsus korduvalt Pariisi linnavalitsuse ametnikku. Foto: REMY GABALDA / AFP / Scanpix

Prantsusmaa politsei alustas uurimist Vatikani saadiku suhtes, keda süüdistatakse Pariisi linnavalitsuse ametniku seksuaalses ründamises.

74-aastane saadik Luigi Ventura täidab Pariisis ametikohustusi alates 2009. aastast ja tal on diplomaatiline puutumatus.

Süüdistuse kohaselt viibis saadik 17. jaanuaril Pariisi linnavalitsuse hoones, kus linnapea Anne Hidalgo pidas diplomaatidele, usujuhtidele ja kodanikuühiskonna aktivistidele uusaastakõne. 

«Tseremoonia ajal katsuti üht linnavalitsuse töötajat kolm korda selja tagant, ühel juhul nägi seda kõrvalviibinud tunnistaja,» ütles uudisteagentuuri AFP allikas. «Kiiresti võeti vastu otsus sellest politseile teada anda.»

Väidetavalt on seksuaalse rünnaku ohver 30. aastates ametnik, kes töötab linnavalitsuse välissuhete osakonnas. 

Ahistamises süüdistatav Ventura on Vatikani karjääridiplomaat. Ta on varem töötanud muu hulgas Brasiilias, Boliivias ja Suurbritannias.

Kogu maailmas on viimastel aastatel avalikuks tulnud rohkelt vaimulike poolt toime pandud ahistamisjuhtumeid. Mullu mais puhkes väärkohtlemise skandaal Tšiilis. 

Augustis avaldati USAs Pennsylvanias kohturaport, milles toodi üksikasjalikult välja õõvastavad lood umbes 300 preestri kohta, keda süüdistati enam kui 1000 lapse väärkohtlemisest 1947. aastast alates.

Järgmisel nädalal ilmub Prantsusmaa ajakirjaniku Frédéric Marteli uus raamat, mis paljastab, et viiest Vatikani vaimulikust iga neljas on homoseksuaal. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles