USA saadab venezuelalastele mõeldud abi sõjalennukitega Colombiasse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humanitaarabipakid Colombia-Venezuela piiril.
Humanitaarabipakid Colombia-Venezuela piiril. Foto: EDGARD GARRIDO / REUTERS/Scanpix

USA saadab Venezuela-Colombia piirile uue suure humanitaarabisaadetise, mis viiakse kohale sõjalennukitega, selgub välisministeeriumi lekkinud e-kirjast kongressile.

250 tonni abi jõuab homme piirilinna Cúcutasse, kus on ladudes Venezuelasse toimetamist ootamas juba tonnide kaupa kaste esmatarbekaupadega.

USA sõjavägi toetab tsiviilorganisatsioonide humanitaarabimissioone paljudes maailma piirkondades, kuid Venezuela jaoks ei ole nad varem abi viinud.

USA rahandusministeerium aga teatas, et kehtestab sanktsioonid viiele julgeoleku- ja luureametnikule, kes on lähedased Venezuela «endisele» presidendile Nicolás Madurole.

«Rahandusministeerium võtab jätkuvalt sihikule ametnikke, kes on aidanud Maduro ebaseaduslikul režiimil venezuela rahvast represseerida,» ütles ministeerium avalduses. «Sanktsioonid määratakse teiste hulgas Venezuela sõjaväe vastuluureteenistse ülemale ja valitsemisõiguseta endise presidendi Maduro kaardiväe komandörile Ivan Rafael Hernándezele.»

Hernándezt süüdistatakse tõsistes inimõigusrikkumistes ning kodanikuühiskonna ja demokraatliku opositsiooni mahasurumises.

Viie sanktsioonidega karistatava hulgas on ka Venezuela riikliku naftafirma PDVSA president Manuel Quevedo ja riikliku luureteenistuse (SEBIN) juht Manuel Ricardo Cristopher, kelle juhtimisel on toime pandud massilisi piinamisi, inimõigusrikkumisi ja taga kiusatud opositsiooni.

Ülejäänud kaks on politsei eriüksuse komandör ja luureteenistuse esimene volinik.

Kõigi viie USA kontrolli all olevad arved külmutatakse ja USA kodanikel ei lubata nendega äri ajada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles