Ametnik: Nigeeria valimiste nihkumisel pole pistmist poliitikaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaaniaplakat Nigeerias.
Kampaaniaplakat Nigeerias. Foto: PIUS UTOMI EKPEI / AFP/Scanpix

Nigeeria valimiskomisjoni juht rõhutas, et poliitikal ja julgeolekuolukorral polnud mitte mingit pistmist viimase hetke otsusega lükata presidendi- ja parlamendivalimised edasi ühe nädala võrra.

Sel täna toimuma pidanud valimised lükati 23. veebruarile.

«Meie otsuse langetas täielikult komisjon. Sellel pole mitte mingit pistmist julgeolekuga, mitte mingit pistmist poliitilise mõjutamisega, mitte mingit pistmist ressursside olemasoluga,» ütles Mahmood Yakubu pressikonverentsil.

Tema sõnul lükati valimised edasi väga raskete tingimuste tõttu, mille seas on viimaste päevade lende mõjutanud halb ilm ja suured tulekahjud kolmes valimiskomisjoni kontoris. «Tulekahjud on katse nurjata meie ettevalmistused,» lisas Yakubu.

«Kui valimised oleksid toimunud varem kavandatud päeval, siis poleks saanud valimisjaoskonnad samaaegselt avaneda,» märkis ta. «See on väga tähtis sellele, kas avalikkus näeb valimisi vabade, õiglaste ja usutavatena.»

Tema sõnul komisjon kahetseb edasilükkamisest tekkinud ebameeldivuste eest, sest paljud nigeerlased peavad oma elud taaskord korraldama valimiste ümber. Mõnede sõnul tegid nad hääletamiseks maha pika reisi ning nad ei saa endale veel ühe nädala ootamist lubada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles