Ühtsusest rääkinud EL ja USA vaatasid eri suundades (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata sümboolsele käesurumisele pidasid USA asepresident Mike Pence ja Saksa liidukantsler Angela Merkel Münchenis kõned, milles esitati mitmes kohas üksteisele vastukäivaid seisukohti.
Vaatamata sümboolsele käesurumisele pidasid USA asepresident Mike Pence ja Saksa liidukantsler Angela Merkel Münchenis kõned, milles esitati mitmes kohas üksteisele vastukäivaid seisukohti. Foto: SVEN HOPPE/AFP/Scanpix

Edela-Euroopa rahva jaoks on konventsionaalse sõja oht teoreetiline. Mis tähendab, et suur osa sealsetest valijatest mõistaks NATO jaoks rohkem raha andmise vajadusest rääkivat poliitikut isegi veel vähem kui eestlane oma poliitikut, kes püüab selgitada seost alkoholiga liialdamise ja enneaegu vähi või südametõve tõttu kalmuaiale jõudmise vahel.

Kuigi Hispaania on kaitsekulude osakaalult NATOs tagant kolmas ja Müncheni julgeolekukonverentsi lavadel ristati piike kahe protsendi nõude pärast, ei olnud see teema, mis huvitas välisminister Josep Borrelli pressikonverentsile kogunenuid.

Hispaania ajakirjanikud uurisid oma ministrilt hoopiski Venezuela tuleviku ja Juan Guaidó kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles