Sergei Skripali tervis on halvenenud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Skripal
Sergei Skripal Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Mullu märtsis Inglismaal Salisbury linnas mürgitatud endise Vene topeltagendi Sergei Skripali tervis on halvenemas, kirjutas The Sunday Times luureallikatele viidates. 

Lehe andmeil on Skripal kodus arstide jälgimise all. Meedikud kardavad, et Skripal ei vabane kunagi täielikult närvimürgirünnaku tagajärgedest. 

Allikas märkis, et esialgu pole teada, kuidas Skripal end tundma hakkab, sest tema vastu kasutatud mürgi mõju on vähe uuritud. 

«Aine ise viiakse ilmselt (organismist) välja, kuid selle mõju tagajärjed võivad kesta kaua,» märkis Nottinghami ülikooli dotsent Wayne Carter.

Sergei Skripal ei ole tapmiskatse järel kordagi ajakirjanduse või avalikkuse ette ilmunud. 

2018. aasta 4. märtsil leiti Inglismaal Salisbury linnast kriitilises seisundis Venemaa sõjaväeluure GRU endine töötaja Sergei Skripal (67) ja tema tütar Julia (33).

Briti peaminister Theresa May teatas hiljem, et mõlema vastu oli kasutatud Venemaal välja töötatud sõjaotstarbelist närvimürki Novitšok.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles