Idlibis hukkus kaksikplahvatuses vähemalt 17 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahes järjestikuses plahvatuses sai Idlibis surma 17 ja vigastada üle poolesaja inimese.
Kahes järjestikuses plahvatuses sai Idlibis surma 17 ja vigastada üle poolesaja inimese. Foto: MUHAMMAD HAJ KADOUR / AFP

üüria loodeosas Idlibi linnas sai täna kaksikplahvatuses surma vähemalt 17 inimest, nende seas neli last. 

Vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse teatel surmasid hommikuse tipptunni ajal Idlibi Qusouri linnaosas plahvatanud pommid täna 17 ja vigastasid 51 inimest.  

Esimese plahvatuse põhjustas auto alla paigaldatud lõhkekeha ning teine, mootorratta külge kinnitatud pomm plahvatas pärast seda, kui sündmuskohale olid saabunud kiirabiautod, teatas Suurbritannias baseeruv vabaühendus.  

Opositsioonilise Süüria Tsiviilkaitse andmetel sai vigastada ka üks nende liige. 

Idlibi linna kontrollib Süüria põhjaosas mõjukas Al-Qaedaga seotud Hayat Tahrir al-Shami (HTS) rühmitus. Idlib on viimane veel Süüria mässuliste käes olev provints riigis. 

HTS on küll ametlikult Al-Qaedaga sidemed katkestanud, kuid ekspertide sõnul on ta Osama bin Ladeni asutatud ülemaailmse võrgustikuga ikka veel tihedalt seotud ja võib kasutada tolle Süüria baasi rünnakuteks läänele.

Tänaval, kus pommid õhiti, asub HTSi loodud haldusorgani Päästevalitsuse kohalik kontor. 

Mullu septembris Venemaa ja Türgi vahel saavutatud kokkuleppega õnnestus ära hoida Süüria valitsusvägede pealetung Idlibile, kuid Moskva ja Damaskus on hoiatanud, et leppega Idlibi ümber loodud deeskalatsioonitsoon on kõigest ajutine meede. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles