Ungari alustas maksumaksja raha eest Junckeri-vastast kampaaniat (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. Foto: Yves Herman / Reuters / Scanpix

Ungari valitsus on alustanud maksumaksja raha eest infokampaaniaid Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri ja Ungari-Ameerika ärimehe George Sorose vastu.

«Ka teil on õigus teada, milleks Brüssel valmistub!» kuulutab valitsuse ametlikul Facebooki lehel jagatud pilt, millel kujutatakse Junckerit ja Sorost.

«Valitsus on alustanud infokampaaniat Brüsseli migratsiooni kiirendamise plaanide osas. Kõigil on õigus teada, millised on tegelikud ettepanekud, mis kujutavad Ungari julgeolekule fundamentaalset ohtu,» kirjutas valitsus sotsiaalmeedias.

«Nad tahavad viia sisse kohustuslikud ümberasustamiskvoodid. Nad tahavad nõrgestada liikmesriikide õigust oma piiri kaitsta. Nad tahavad soodustada immigratsiooni migrandiviisadega,» lisati postituses, mille alumisse serva oli väikeste tähtedega kirjutatud, et kampaaniat korraldab Ungari valitsus.

Tegu on vaid viimatise näitega maksumaksja raha eest organiseeritud Brüsseli- ja Sorose- vastastest kampaaniatest, kuid esimest korda kasutas Ungari selles otseselt Junckeri pilti.

Viimastel aastatel on Ungari valitsus kulutanud miljoneid eurosid poliitilisele reklaamile ning märkimisväärne osa rahast suunatakse valitsusmeelsetele meediaväljaannetele.

Inimõigusalgatusi toetav Sorose Avatud Ühiskonna fond on saanud peaminister Viktor Orbáni peamiseks märklauaks. Kriitikud süüdistavad Orbánit antisemitismile rõhumises.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles