Türkmenistani politsei üritab naistelt juhtimisõigust võtta (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öine Aşgabati tänav.
Öine Aşgabati tänav. Foto: Alexander Štšerbak/TASS/Scanpix

Türkmenistani pealinnas alustas politsei naisautojuhtide massilist kontrollimist eesmärgiga nad juhtimisõigusest ilma jätta.

Lenta.ru kirjutab viitega Türkmenistani raadiojaamale Radio Azatlõk, et politsei võtab naisjuhtidelt juhtimisõiguse otsitud ettekäändel ning keelab naistel autot juhtida mõningatel pealinna tänavatel.

Keeld autot juhtida on määratud ka õiguskaitseorganites töötavatele naistele.

Lisaks on politsei hakanud represseerima tumedat värvi autode omanikke, et sundida neid oma sõidukeid värvima valgeks või roheliseks ning üritab iga hinna eest liiklusest eemaldada vanad Moskvitšid ja Žigulid.

Väljaanne märgib, et politsei represseerivaks tegevuseks ühtegi seadust või õigusakti välja antud ei ole ning ilmselt on tegemist kõrgemalt poolt antud suulise korraldusega.

«Valet värvi» autode massiline liiklusest kõrvaldamise kampaania toimus Türkmenistanis ka mullu jaanuaris.

Väljaande hinnangul on kampaania seotud Türkmenistani autoritaarse liidri Gurbangulõ Berdõmuhammedovi arusaamaga riigile kohasest liikluskorraldusest ja tema värvieelistustest, milleks on valge ja roheline.

Berdõmuhammedovist sai president 2006. aastal pärast president Saparmurat Nijazovi surma.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles