Kim võib sõita Vietnami tippkohtumisele rongiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-uni roheline soomusrong Pekingis.
Kim Jong-uni roheline soomusrong Pekingis. Foto: Greg Baker / AFP / Scanpix

Põhja-Korea liider Kim Jong-un võib reisida Vietnami tippkohtumisele USA presidendi Donald Trumpiga maitsi, sest üht Põhja-Korea delegatsiooni märgati Hiinat läbiva raudtee võtmekohtades.

Washington ja Pyongyang saatsid Hanois 27.-28. veebruaril toimuvaks tippkohtumist ette valmistama mitu meeskonda, kuid ametnikud keelduvad meeskondade marsruuti täpsustamast.

Üks vietnamlasest allikas, kes on kursis tipptaseme diplomaatiliste kohtumiste korraldamisega, ütles, et mitu Põhja-Korea ametnikku külastasid eile Hiina piiriala.

«Põhja-Korea meeskond oli esmaspäeval Lang Soni linnas. Nad sõitsid sinna Hanoist autoga,» lausus anonüümsust palunud allikas.

Jaapani telekanali Asahi TV teatel külastas Põhja-Korea meeskond Hiina piiril asuva linna raudteejaama ning uuris ka piirkonna teetingimusi.

Kuna Lang Sonis lennujaama pole, siis spekuleeritakse, et Kim võib kohtumisele jõudmiseks teha Hiinat läbiva pika raudtee- või autosõidu. Eelmisele tippkohtumisele Trumpiga sõitis Kim lennukiga, kuid Pekingisse reisib ta tavaliselt soomusrongiga.

Teekond Pyongyangist Hanoisse läbi Pekingi ja Lang Soni on pea 4000 kilomeetrit ning selle läbimine rongiga võib võta üle 60 tunni.

Samas ütles üks allikas Soulis asuvale veebilehele NK News, et raudteesõit võib luua teel liiga palju probleeme, sest Kimi aeglane rong võib Hiina kiirrongivõrgu segi paisata.

Variantide seas võib olla ka rongisõit Pekingisse ja seal istumine Hanoisse viivale lennukile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles