Venezuela sulgeb mere- ja õhupiiri Curaçaoga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela lipp
Venezuela lipp Foto: SCANPIX

Venezuela valitsus on andnud käsu õhu- ja merepiiri sulgemiseks Hollandi Antillidesse kuuluva Curaçaoga, teatas kõrge Venezuela sõjaväelane teisipäeval pärast teateid, et saarele hakatakse koondama humanitaarabi.

Piirkondlik sõjaväekomandör Vladimir Quintero vastas jaatavalt palvele kinnitada meedias levivat infot, et Venezuela on andnud käsu peatada õhu- ja mereühendus Curaçao ja sellega piirnevate Aruba ja Bonaire saartega Hollandi Antillides. 

Hollandi välisminister Stef Blok teatas kolmapäva õhtul, et Holland rajab koos USA ja Venezuela opositsiooniga Curaçaole humanitaarabikeskuse. 

Venezuela võimud on lubanud tõkestada opositsiooni ja USA ja selle liitlaste katsed jõuga riiki humanitaarabi tuua. 

End ajutiseks presidendiks kuulutanud Venezuela opositsioonijuht Juan Guaidó on kinnitanud, et humanitaarabi tuuakse riiki laupäeval.

Venezuela kaitseminister Vladimir Padrino hoiatas teisipäeval, et relvajõud «on riigi piiridel positsioonidel ja valmisolekus...et ennetada igasuguseid territoriaalse terviklikkuse rikkumisi». 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles