Maroko korrakaitsjad ajasid veekahuriga laiali õpetajate meeleavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maroko kooliõpetajate meeleavaldus Rabatis.
Maroko kooliõpetajate meeleavaldus Rabatis. Foto: AFP / Scanpix

Maroko julgeolekuväed ajasid veekahurit ja kumminuiasid kasutades laiali õpetajate meeleavalduse pealinnas Rabatis ja takistasid neid kuningapalee poole marssimast.

AFP korrespondendi sõnul sai vigastada kümneid inimesi ja kiirabi toimetas vigastatud haiglasse. Tuhanded Maroko õpetajad avaldasid riigi pealinnas meelt tähtajaliste lepingute vastu, mis kehtestati 2016. aastal.

Rabati kesklinna kogunenud protestijad kandsid plakateid, mis ütlesid «Ei tähtajalistele lepingutele» ja «Ei riigikoolide lammutamisele». Samuti nõudsid osa meeleavaldajaid diktatuuri lõpetamist ja alustasid kuningapalee juurde marssimist.

Protesti toetasid ametiühingud ja Marokos ametlikult keelatud, kuid tolereeritud islamistlik liikumine Õiglus ja Väärikus.

Meeleavaldus langes samale päevale, kui ametiühingud tegid avasektori töötajatele üleskutse korraldada protestiks inflatsiooni vastu päevane streik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles