USA ei luba pühasõdalasi toetanud naisel koju naasta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A picture taken on February 25, 2017 shows a general view of the tents housing displaced Iraqi refugees who have recently fled from Mosul in a camp in al-Hol, located some 14 kilometers from the Iraqi border in Syria’s northeastern Hassakeh province. / AFP PHOTO / DELIL SOULEIMAN
A picture taken on February 25, 2017 shows a general view of the tents housing displaced Iraqi refugees who have recently fled from Mosul in a camp in al-Hol, located some 14 kilometers from the Iraqi border in Syria’s northeastern Hassakeh province. / AFP PHOTO / DELIL SOULEIMAN Foto: DELIL SOULEIMAN / AFP

USA võimud teatasid, et ei luba Süüriasse teismelisena pühasõdalasi toetama läinud Hoda Muthanal Ühendriikidesse naasta.

Alabama osariigis sündinud 24-aastane neiu on avaldanud soovi kodumaale naasta.

«Hoda Muthana ei ole USA kodanik ja teda ei lubata Ühendriikidesse,» kinnitas välisminister Mike Pompeo vastavasisulises avalduses. «Tal puudub igasugune õiguslik alus: tal ei kehti USA pass, ei ole õigust passile ega ka viisale, et reisida Ameerika Ühendriikidesse,» lisas Pompeo.

Pildil on Hoda Muthana.
Pildil on Hoda Muthana. Foto: / AP

Muthana lahkust kodust Hooveris, et liituda 2014. aastal ISIS-ega. Ta väidab, et põgenes ISISest ja nüüd on ta al-Hawl põgenikelaagris. Hinnanguliselt on Muthana ainukene ameeriklanna 1500 välisriigi naise ja lapse seas põgenikelaagris. Al-Hawli põgenikelaagris on umbes 39 000 inimest. 

Ta väidab, et sügavalt kahetseb liitumist ISIS-ega viie aasta eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles