USAs vahistati Breiviku eeskujul massimõrva kavandanud leitnant (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leitnant Christopher Hassoni keldrist leiti suur hulk relvi ja laskemoona.
Leitnant Christopher Hassoni keldrist leiti suur hulk relvi ja laskemoona. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide rannavalves töötav leitnant kavatses korraldada massimõrva ja tappa Demokraatliku Partei liikmeid ning ajakirjanikke, teatas prokuratuur.

Leitnant Christopher Hasson kavatses tappa süütuid inimesi enneolematus ulatuses, kirjutati Marylandi osariigi föderaalkohtu raportis.

Mehe kodu läbiotsimise käigus leiti 15 relva ja 1000 padrunit, mis olid peidetud tema kodu väikesesse keldrisse.

Prokurörid nimetasid Hassoni kodumaiseks terroristiks ja taotlesid tema vahistamist.

Anders Behring Breivik.
Anders Behring Breivik. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Raportis tõdeti, et Hasson oli Norra massimõrvari Anders Behring Breiviki fänn ja oli koostanud nimekirja inimestest, kelle tappa kavatseb. Nimekirjas olid teiste hulgas kongressisaadikud Alexandria Ocasio-Cortez ja Ilhan Omar, lisaks uudistekanali CNN ja MSNBC ajakirjanikud.

Mehe arvutit uurides avastasid uurijad otsinguajaloo, mis paljastas, et mees oli muu hulgas sisendanud otsingumootorisse küsimuse «mis saab, kui Trump ebaseaduslikult ametist maha võetakse» ja «kodusõda Trumpi ametist maha võtmise korral» ning uurinud «kus suurem osa kongressisaadikuid Washingtonis elab».

Mõnes saadetud e-kirjas paljastas Hasson, et unistab peaaegu kõigi inimeste tapmisest Maal. Ta rääkis nii rünnakust bioloogiliste relvadega, kui pommitamisest ja tulistamisest. Samuti kasutas ta palju paremäärmuslastele omaseid loosungeid ja rääkis sellest, kuidas liberaalne ja globalistlik ideoloogia hävitab valged ameeriklased.

2017. aastal töötas Hasson põhjalikult läbi Norra massimõrvar Breiviki manifesti. Ta otsis sellest infot steroidide kohta, mida Breivik enne 77 inimese surmaga lõppenud rünnaku toimepanekut tarbis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles