Vladimir Putinit toetab 64 protsenti Venemaa elanikest (4)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin pidas 20. veebruaril traditsioonilise kõne "Olukorrast riigis".
Venemaa president Vladimir Putin pidas 20. veebruaril traditsioonilise kõne "Olukorrast riigis". Foto: Yekaterina Shtukina / AP

Venemaa presidenti Vladimir Putinit toetab 64 protsenti selle riigi elanikest ja ei toeta 35 protsenti, selgub neljapäeval avaldatud sõltumatu Levada-keskuse uuringust.

Levada on Venemaa praeguse presidendi Putini toetust mõõtnud alates tema riigipea ametisse asumisest 2000. aastal, kõige kõrgem oli Putini populaarsus 2015. aasta veebruaris, mil teda toetas 86 protsenti küsitletutest. 64-protsendilise toetuse kogus Putin ka 2012. aasta veebruaris.

Venemaa peaminister Dmitri Medvedevit, valitsust ja riigiduumat ei toeta enam kui pooled Venemaa elanikest.

Medvedevit ei toetanud valitsusjuhina veebruaris 67 protsenti ja toetas 32 protsenti.  Kõige suurem toetus Medvedevile oli 2010. aasta veebruaris, mil ta oli Venemaa president, siis toetas teda 75 protsenti küsitletutest. Venemaa valitsuse tegevust ei pooldanud veebruaris 59 protsenti ja toetas 39 protsenti. Riigiduumaga ei olnud rahul 63 protsenti, parlamendi tegevust toetas 36 protsenti.

45 protsenti küsitletutest kinnitasid, et Venemaa liigub õiges suunas, 46 protsenti vastanutest väitsid vastupidist.

Levada küsitles 15.-20. veebruarini 1600 täiskasvanud Venemaa elanikku kogu riigist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles