Moldova valitsuspartei süüdistab Venemaad valimistesse sekkumises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova valitsuserakond Demokraatlik Partei süüdistab Venemaad Moldova valimistesse sekkumises.
Moldova valitsuserakond Demokraatlik Partei süüdistab Venemaad Moldova valimistesse sekkumises. Foto: Maxim shemetov / REUTERS / Scanpix

Moldova valitsuserakond Demokraatlik Partei süüdistas Venemaad Moldova valimistesse sekkumises - nii hinnati Vene siseministeeriumi algatatud kriminaalasja erakonna esimehe oligarh Vladimir Plahotniuci vastu, keda süüdistatakse Venemaalt raha väljasmugeldamises.

«Niinimetatud kriminaalasi, mille venelased algatasid Demokraatliku Partei esimehe vastu kaks päeva enne parlamendivalimisi, on ilmselge jõhker sekkumine valimistesse, püüdes mõjutada hääletustulemusi,» seisis erakonna avalduses.

Demokraatlik Partei meenutas, et juba aasta eest üritasid Vene eriteenistused kuritarvitada võimu erakonna esimehe suhtes, üritades piirata tema riigist väljasõitu, ja kuulutasid ta rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

«Interpol pidas seda poliitiliseks tagakiusamiseks ja lükkas selle tagasi. Kahjuks ei ole Venemaa loobunud hübriidsõjast Demokraatliku Partei ja Moldova vastu ning praegune tegevus on erakordselt jõhker sekkumine meie valimistesse,» märgiti avalduses.

«Demokraatlik Partei pöördub selle karjuva valimistesse sekkumisega seoses rahvusvaheliste organisatsioonide ja valimiste vaatlejate poole,» seisis dokumendis.

Vene siseministeerium teatas täna avalduses, et uurib kahe Vene panga kaudu toimunud rahapesu, mille organiseerimises kahtlustatakse Moldova rikkaimate meeste hulka kuuluvaid Vladimir Plahotniuci ja Veaceslav Platoni.

Vene siseministeeriumi pressiesindaja Irina Volki sõnul viis Moldova ja Venemaa kodanikest koosnev kuritegelik ühendus aastatel 2013-2014 Venemaalt välja rohkem kui 37 miljardit rubla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles