Briti opositsiooniparteist lahkus protestiks juba üheksas parlamendiliige

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ian Austin on üheksas sel nädalal Briti Tööparteist lahkunud parlamendiliige.
Ian Austin on üheksas sel nädalal Briti Tööparteist lahkunud parlamendiliige. Foto: Caters News / Caters News Agency / Scanpix

Briti Tööparteist lahkus täna üheksas parlamendiliige protestiks erakonna liidri Jeremy Corbyni ja erakonna Brexiti-strateegia vastu.

Esmaspäeval lahkus opositsiooniliste leiboristide ridadest seitse parlamendisaadikut, see on suurim lahkulöömine Briti poliitikas pärast 1981. aastat.

Lahkulöömise põhjustasid Corbyni toetus Brexitile ja suutmatus juurida erakonnast välja antisemitism.

Kolmapäeval lahkus veel üks parlamendiliige.

Esmaspäeval Suurbritannia Tööpartei ridadest lahkunud parlamendisaadikud.
Esmaspäeval Suurbritannia Tööpartei ridadest lahkunud parlamendisaadikud. Foto: Stefan Rousseau / PA Wire/PA Images / Scanpix

Täna lahkumisest teatanud Ian Austin põhjendas otsust õõvastusega solvangute ja kannatuste pärast, mida Jeremy Corbyn ja Tööpartei on juudi rahvale põhjustanud ning ütles, et tunneb opositsioonijuhi käitumise pärast häbi.

«See on kohutav, et ekstremismi-, antisemitismi- ja sallimatuse kultuur sunnib lahkuma head parlamendiliikmed ja viisakad inimesed, kes on pühendanud oma elu peavoolupoliitikale,» ütles Austin oma valimisringkonna ajalehele Express & Star.

Tööparteist lahkunud saadikud on moodustanud parlamendis sõltumatu rühma, millega ühines kolmapäeval ka kolm Konservatiivse Partei euroopameelset parlamendiliiget.

Austin andis mõista, et ei liitu otsekohe uue saadikurühmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles