GALERII: Albaania kunstnik pühendas näituse oma iidolile Donald Trumpile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Albaania kunstnik Avni Delvina avas Tiranas näituse, mis on pühendatud tema suurele iidolile, USA presidendile Donald Trumpile – maalidel on näha Trumpi vehkimas dollaritest valmistatud tankiga, maadlemas Barack Obamaga ja võistlemas käesurumises George Sorosiga. 

61-aastase Delvina sõnul on tema looming vastuseks ajakirjanduse negatiivsele kajastusele president Trumpist ja tema tööst.

«See on mu kahe aasta töö tulemus, mida on kannustanud tugev viha reaktsionäärsest rünnakust Trumpi vastu,» rääkis kunstnik AFP-le, kirjeldades kinnisvaramogulist presidendiks kerkinud Trumpi kui vaba hinge.

Tiranas avatud näitus «Donald» koosneb ligi 50 Trumpist inspireeritud maalist, mille seas on ka teos, kus kujutatakse USA esileedit Melania Trumpi Mona Lisana.

Kuigi USA presidenti süüdistatakse tihti faktidega vassimises, näeb Delvina teda kui vaprat võitlejat valeuudiste vastu.

Avni Delvina näitus Donald Trumpist on avatud Tirana loodusloo muuseuumis. Pildil kunstnik oma teostega.
Avni Delvina näitus Donald Trumpist on avatud Tirana loodusloo muuseuumis. Pildil kunstnik oma teostega. Foto: MALTON DIBRA / EPA / SCANPIX

Albaania ja riigi elanikud on tugevalt USAd toetavad ning Ühendriikide lipud on sealses tänavapildis tavalised. Pärast Trumpi saamist USA presidendiks 2016. aastal nimetas üks Kesk-Albaania väikelinn tema järgi tänava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles