KCNA: Põhja-Korea liider asus teele teisele tippkohtumisele Trumpiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un 2018. aasta 12. juunil Singapuris ajaloolisel tippkohtumisel.
USA president Donald Trump ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un 2018. aasta 12. juunil Singapuris ajaloolisel tippkohtumisel. Foto: Reuters / Scanpix

Põhja-Korea liider Kim Jong-un alustas Pyongyangist teekonda Vietnami, et pidada teine tippkohtumine USA presidendi Donald Trumpiga, teatas Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur pühapäeval.

"Kõrged parteiametnikud, valitsus ja relvajõudude organid soovisid Kim Jong-unile siiralt edu ja turvalist naasmist," edastas KCNA.

Hiina meedia teatas juba varem, et Kimi soomustatud rong jõudis laupäeva õhtul Hiinasse.

Rongi saabumine Hiinasse leidis aset pärast päevi kestnud spekulatsioone Kimi reisiplaanide osas, mis on endiselt saladuses. 

Tema meeskond on samas juba kogunenud Hanoisse, et valmistada ette kolmapäevaks ja neljapäevaks kavandatud kõnelusi. 

Mullu juunis toimunud tippkohtumisel Singapuris jõudsid Kim ja Trump hägusalt sõnastatud kokkuleppele tuumadesarmeerimises, kuid pärast seda pole märkimisväärseid edusamme tehtud, sest pooled on eri meelt kokkuleppe tähenduses. 

Kim käis Singapuris Hiina laenatud lennukiga ning on ebaselge, kas ta sõidab Hanoisse rongiga kogu 4000 kilomeetri pikkuse teekonna, mis võtaks Pyongyangist alates aega üle 60 tunni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles