Kesk-Süürias sai miiniplahvatuses surma üle 20 tsiviilisiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsiviilisikud Hama provintsis Süürias.
Tsiviilisikud Hama provintsis Süürias. Foto: AAREF WATAD / AFP / SCANPIX

Süüria keskosas sai täna üle paarikümne tsiviilisiku surma, kui džihadistide maha jäetud miin plahvatas kaubiku all.

Terrorirühmituse ISIS maha jäetud miin tappis Salamiyeh linnas põllutöölised, kes olid teel Hama provintsi korjama trühvleid, teatas riiklik uudisteagentuur SANA viitega kohalikule politseile.

8. veebruaril leidis Hama provintsi maapiirkonnas aset sarnane juhtum, kui ISISe maha jäetud maamiin surmas seitse tsiviilisikut.

Hama provintsi maapiirkonnad olid ISISe käes kuni 2017. aastani, mil Süüria valitsusväed tõrjusid džihadistid sealt välja. Enne taandumist paigutasid võitlejad aga mitmele poole miine ning peitsid ehitistesse lõhkeaineid. Sarnast taktikat on rühmitus kasutanud ka teistes piirkondades.

Neli aastat pärast seda, kui ISIS hõivas suure osa Süüriast ja naaberriigist Iraagist, on nad järjepanu alasid kaotanud ning kontrollivad praeguseks vaid tillukest maa-ala Iraagi piiri ääres Baghouzi külas, mis on USA toetusel tegutsevate Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) piiramisrõngas.

Lahing Baghouzi juures on praegu ainus aktiivne sõjakolle Süürias.

Lisaks Baghouzi külale on ISISe võitlejaid laiali suures ja kontrollimatus Süüria kõrbes ning rühmitus jätkab rünnakute korraldamist SDFi kontrollitavatel aladel.

2011. aastal alanud Süüria sõjas on saanud praeguseks surma üle 360 000 inimese ning miljonid on olnud sunnitud kodust põgenema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles