Katoliku kirik peab jõudma nulltolerantsini

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscusel lasub kontimurdev ülesanne leida lahendus kirikut laastavatele pedofiiliaskandaalidele.
Paavst Franciscusel lasub kontimurdev ülesanne leida lahendus kirikut laastavatele pedofiiliaskandaalidele. Foto: Vincenzo Pinto/Pool/AP/Scanpix

Eile lõppenud katoliku kiriku juhtide ülemaailmne kogunemine pedofiiliaskandaalide lahendamiseks tõi päevavalgele uusi häirivaid üksikasju vaimulike tegevuses ja näitas, kuidas katoliku kirik on süstemaatiliselt andmeid hävitades oma alamaid kaitsnud.

Saksamaa kardinal Reinhard Marx kritiseeris neli päeva kestnud kirikujuhtide kogunemise ülipieteetlikku tooni ja teatas, et katoliku kirik pole lapsepilastamise asjus aastakümneid mitte midagi ette võtnud.

«Laste ja noorukite seksuaalne ahistamine viitab suures osas võimu kuritarvitamisele juhtkonna seas,» lausus Marx pöördumises vaimulikele. Saksa piiskoppide kogu juhataja sõnul trampisid Vatikani ametnikud ohvrite õigused jalge alla ja tühistasid tahtlikult protseduure laste ahistamisega seotud juhtumite uurimiseks, vahendab Deutsche Welle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles