Bangladeshi lennukikaaperdaja vehkis võltsrelvaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangladeshi julgeolekujõud lennufirma Biman Boeing 737-800 lennuki ümber Chittagongi lennujaamas eile õhtul. Nüüdseks on teada, et lennukit kaaperdada üritanud mees kasutas võltsrelva.
Bangladeshi julgeolekujõud lennufirma Biman Boeing 737-800 lennuki ümber Chittagongi lennujaamas eile õhtul. Nüüdseks on teada, et lennukit kaaperdada üritanud mees kasutas võltsrelva. Foto: STR / EPA / Scanpix

Mehel, kelle Bangladeshi eriüksuslased eile lennuki kaaperdamise katse käigus maha lasid, oli kaasas relvamakett ning ta ütles läbirääkijatele, et tahtis Dubaisse suundunud lennuki kaaperdada, kuna tülitses abikaasaga. 

25-aastane mees, kes võttis Biman Airlinesi lennuki meeskonnaliikme pantvangi ja sundis lennuki eile õhtul maanduma Chittagongi lennuväljal, suri saadud vigastustesse. 134 reisijat ja 14 meeskonnaliiget pääsesid kümme minutit väldanud operatsioonist vigastusteta. 

Lennuvälja direktori Sarwar-e-Jamani sõnul oli kaaperdaja psühholoogiliselt ebastabiilne. «Ta ütles, et tal on probleeme abikaasaga ning et ta soovib rääkida peaminister Sheikh Hasinaga,« ütles Sarwar.

Bangladeshi julgeolekujõud lennufirma Biman Boeing 737-800 lennuki ümber Chittagongi lennujaamas eile õhtul. Nüüdseks on teada, et lennukit kaaperdada üritanud mees kasutas võltsrelva.
Bangladeshi julgeolekujõud lennufirma Biman Boeing 737-800 lennuki ümber Chittagongi lennujaamas eile õhtul. Nüüdseks on teada, et lennukit kaaperdada üritanud mees kasutas võltsrelva. Foto: STR / AFP / Scanpix

Mahadina identifitseeritud mees vehiks väidetavalt relvaga salongis ning üritas tormata lennuki kokpitti, sundides lennukit tegema hädamaandumist.

Üks reisija ütles ajakirjanikele, et kaaperdaja võis relvast kaks korda tulistada, kuid Bangladeshi tsiviillennunduse ameti esimees Nayeem Hasan rõhutas, et relv polnud ehtne. «Nende hinnangu, kes seda nägid, oli tegu võltspüstoliga,» lausus ta.

Igal juhul püüavad riigi võimud nüüd välja selgitada, kuidas õnnestus mehel isegi võltsrelvaga pääseda läbi Dhaka Hazrat Shahjalali rahvusvahelise lennujaama turvakontrollist.

Hasan rõhutas, et lennujaamaturvalisus Bangladeshis vastab igati rahvusvahelistele standarditele ning riigi lennujaamu kontrollivad regulaarselt rahvusvahelised ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles