Prantsuse paremäärmuslane tõi Putini kõneisiku tütre europarlamenti (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelizaveta Peskova
Jelizaveta Peskova Foto: Mihhail Tereštšenko / TASS / Scanpix

Vene presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskovi tütar Jelizaveta sai europarlamenti tööle.

21-aastase Peskova võttis praktikandina oma meeskonda Aymeric Chauprade – prantsuse paremäärmuslane, kes on avalikult deklareerinud ka oma toetust 2014. aasta Krimmi anneksioonile. 2014. aastal käis ta Krimmis vaatlemas Moskva lavastatud illegaalset referendumit. Chauprade nimetas toda libahääletust õigustatuks.

Marine Le Pen ja Aymeric Chauprade.
Marine Le Pen ja Aymeric Chauprade. Foto: LCHAM / SIPA / Scanpix

«Peskova on vaieldamatult Vene Föderatsioonis olulise isiku tütar, kuid tudengina pole tal vähem õigusi kui ühelgi teisel noorel inimesel teha oma õpingute osana praktikat,» kommenteeris Chauprade seda Raadio Vaba Euroopale.

Chauprade lisas, et Peskova ei tööta praegu Venemaal. «Mistap ei saa olla mingit huvide konflikti minu parlamendisaadiku mandaadi täitmisel,» lisas ta.

Chauprade kuulub europarlamendis nii väliskomisjoni kui ka selle all tegutsevasse julgeoleku ja kaitse alamkomisjoni, samuti ELi-Vene delegatsiooni.

Dmitri Peskov oma ülemuse taustal.
Dmitri Peskov oma ülemuse taustal. Foto: Mikhail Metzel / TASS / Scanpix

Praktikandina pääseb Peskova vabalt europarlamendi Brüsseli ja Strasbourgi majadesse, samuti saab käia kuulamas kõigi komisjonide istungeid ja teisi kohtumisi. Tal on ligipääs europarlamendi ja Chauprade’i partei sisevõrku.

Praktikatasude maksmine kuulub iga eurosaadiku oma eelarvesse, mis omakorda tuleb ELi maksumaksjate rahakotist. Raadio Vaba Euroopa teatel pole teada, kas ja kui palju Peskova raha saab – see on Chauprade’i otsustada. Maksimaalselt lubab europarlament praktikandile maksta 1600 eurot kuus.

Dmitri Peskov on Putini kõneisik olnud ligi 20 aastat. Tema tütar on üks neist paljudest Vene poliitilise eliidi võsukestest, kes elab ja õpib läänes. Oma ligi 80 000 jälgijaga Instagrami kontol demonstreerib end Moskvas, Pariisis ja Brüsselis elavaks nimetav Peskova glamuurset elustiili.

Jelizaveta Peskova koos ema Jekaterina ja venna Deniga 2015. aastal Moskvas debütantide ballil.
Jelizaveta Peskova koos ema Jekaterina ja venna Deniga 2015. aastal Moskvas debütantide ballil. Foto: EKATERINA CHESNOKOVA / RIA NOVOSTI
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles