Briti Tööpartei avaldas toetust teise referendumi korraldamisele (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexit. Foto on illustratiivne.
Brexit. Foto on illustratiivne. Foto: Ideologs.com

Briti opositsiooniline Tööpartei teatas eile, et asub toetama teise referendumi korraldamist Euroopa Liidu liikmesuse üle, kui partei Brexiti-plaan toetust ei leia. 

«Me oleme pühendunud...muudatuse esitamisele rahvahääletuse toetuseks, et hoida ära kahjustava tooride Brexiti pealesundimist riigile,» ütles Tööpartei esimees Jeremy Corbyn avalduses. 

2016. aasta juunis korraldatud referendumil toetasid Briti valijad Ühendkuningriigi lahkumist EL-ist. 

Kauaaegne euroskeptik Corbyn on olnud kogu EL-iga peetud kõneluste aja oma seisukohtades ebamäärane, kuigi paljud tema erakonnakaaslased toetavad teist referendumit. 

The Times nimetas Corbyni otsust tähtsaks hetkeks, kuid lisas, et palju sõltub uue poliitika üksikasjadest. 

«Teisel referendumil on oht süvendada lõhesid niigi lõhestunud riigis. See pikendaks Brexitiga seotud ebakindlust suureks osaks ülejäänud aastast. Ja milline ka poleks tulemus, ei lahendaks see murettekitavat küsimust Ühendkuningriigi suhetest EL-iga,» märkis leht oma juhtkirjas.

Briti peaminister Theresa May on endiselt veendunud, et Brexiti jõustumine 29. märtsil on realistlik eesmärk, kuigi Euroopa Liit kutsus Londonit kaootilise lahkumise vältimiseks Brexitit edasi lükkama.

«Meie käeulatuses on võimalus lahkuda 29. märtsil leppega ning ma leian, et peame sellele koondama kogu oma energia,» ütles May pärast kohtumisi EL-i liidritega Egiptuses EL-i ja Araabia Liiga tippkohtumise ajal.

Samas on viimasel ajal üha süvenemas spekulatsioonid selle üle, et Brexiti tähtaega võidakse märkimisväärselt edasi lükata.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles