Trump võttis Kimiga kohtumise eel hoogu maha

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnami pealinna Hanoi tänavatele ilmusid juba kohtumisele eelneval nädalavahetusel Põhja-Korea liidrit Kim Jong-uni ja USA presidenti Donald Trumpi tervitavad plakatid.
Vietnami pealinna Hanoi tänavatele ilmusid juba kohtumisele eelneval nädalavahetusel Põhja-Korea liidrit Kim Jong-uni ja USA presidenti Donald Trumpi tervitavad plakatid. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Scanpix

Kuigi pärast esimest kohtumist Kim Jong-uniga kuulutas Ameerika Ühendriikide president Donald Trump, et Põhja-Korea ei kujuta endast enam tuumaohtu, pidi ta sel nädalal peetava kohtumise eel tõdema, et olulisi muutusi ei ole saavutatud ning tuumarelvitustamist tuleb võtta rahulikult.

Nii Ameerika Ühendriikide kui ka Põhja-Korea juht on tugeva surve all saavutada seekordsel kohtumisel läbimurre, sest mullu juunis Singapuri kohtumisel tehtud umbmäärane avaldus Korea poolsaare tuumarelvavabaks muutmise kohta ei ole kaasa toonud konkreetseid samme.

Kui Washingtonile on peamine eesmärk saavutada Põhja-Korea tuumarelvitustamine, siis Pyongyang on huvitatud ulatuslikest rahvusvahelistest sanktsioonidest pääsemisest. Need kaks sihti on omavahel selges seoses, aga nende saavutamise esimene takistus on mõiste «tuumarelvitustamine» selgusetus osapooltele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles