Lima Grupp peab Venezuela võimude abist keeldumist inimsusevastaseks kuriteoks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Lima Grupi kohtumiselt.
Kaader Lima Grupi kohtumiselt. Foto: Martin Mejia / AP

Lima Grupp pöördus esmaspäeval Rahvusvahelise Kriminaalkohtu poole üleskutsega liigitada Venezuela võimude humanitaarabist keeldumine inimsusevastaseks kuriteoks.

"Tegemist on tõsise humanitaarkriisiga Venezuelas, kus Nicolas Maduro kuritegelik režiim kasutab rahva vastu vägivalda takistades ligipääsu abile," kirjutati avalduses.

Samas lükkas grupp tagasi jõu kasutamise võimaluse saavutamaks Venezuelas võimu üleminekut.

Colombia pealinnas algas esmaspäeval Lima Grupi kohtumine ühisstrateegia arutamiseks Venezuela kriisis. Kohtumisel osalesid ka Venezuela opositsiooniliider Juan Guaidó ja USA asepresident Mike Pence.

Guaidó ja USA asepresidendi Mike Pence´iga kohtunud Duque ütles, et surve suurendamine Venezuela võimudele hõlbustaks "selle ülemineku esilekutsumist, mida venezuela rahvas nõuab".

USA asepresident Mike Pence edastas esmaspäeval Colombias Guaidóle sõnumi president Donald Trumpilt, öeldes talle, et Ühendriigid on 100 protsenti tema taga. 

Pence ja Guaidó kohtusid Colombia pealinnas Bogotás Lima Grupi kohtumisel ühisstrateegia arutamiseks Venezuela presidendi Nicolás Maduro võimult lahkuma sundimiseks. 

Colombia president Iván Duque kutsus Lima Grupi liikmeid looma Maduro ümber "senisest võimsama ja tõhusama" ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles