Trump anti loata suudluse pärast kohtusse (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendi Donald Trumpi endine kampaaniatöötaja andis ta loata suudluse pärast kohtusse.
USA presidendi Donald Trumpi endine kampaaniatöötaja andis ta loata suudluse pärast kohtusse. Foto: Jae C. Hong / AP / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi valimiskampaania heaks töötanud naine esitas eile presidendi vastu kohtuhagi, milles süüdistab Trumpi enda suudlemises ilma loata, vahendab CNN.

Alva Johnson väidab süüdistuses, et Trump haaras 2016. aasta valimiskampaania ajal tema käest ja suudles teda ilma loata. 

Süüdistuses on kirjas, et Trump kohtus Florida osariigis vabatahtlikega ja andis autogramme, kui ühel hetkel märkas Johnson, et Trump vaatab teda. Ühel hetkel lähenes tollane presidendikandidaat naisele ja haaras tema käest.

«Hetkel, mil süüalune Trump rääkis, tugevdas ta oma haaret Johnsoni käe ümber ja kallutas enda naise poole. Ta liikus piisavalt lähedale, et naine võis tunda tema hingeõhku,» kirjutatakse süüdistuses. «Äkki mõistis Johnson, et süüalune üritab teda huultele suudelda, ta proovis pea kõrvale pöörata ja suudlust vältida. Trump suudles naist sellest hoolimata ja suudlus langes naise suunurgale.»

Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders lükkas süüdistused ümber ja nimetas need absurdiks. «Selline asi ei juhtunud ja süüdistus on vastuolus mitme väga usaldusväärse tunnistaja ütlustega,» kirjutas Sanders.

Väidetavalt nägi juhtunut pealt mitu inimest, samuti helistas Johnson kohe pärast suudlust oma elukaaslasele ja vanematele ning rääkis neile juhtunust. Sündmust väidetavalt pealt näinud Florida osariigi peaprokurör Pam Bondi ja osariigi ametnik Karen Giorno aga tõdesid, et ei mäleta sellise vahejuhtumi toimumist.

Esitatud süüdistuses tõdetakse, et Johnson tundis pärast loata suudlust suurt emotsionaalset kannatust ja nägi õudusunenägusid. 

Samuti süüdistab Johnson Trumpi ebaõiglase palga maksmises. «Johnson oli sama või madalama kvalifikatsiooniga meeskolleegidega võrreldes alamakstud,» seisab süüdistuses. «Ta sai sellest teada hiljuti. Tema juhtum pole ainukordne - valimiskampaania raames rakendati süstemaatilist soolist diskrimineerimist, mis väljendus madalamas palgas naistöötajatele.»

Trumpi kampaania pressiesindaja Kayleigh McEnany lükkas süüdistuse diskrimineerimise kohta ümber. «Trumpi kampaania pole kunagi diskrimineerinud rassi, rahvuse, soo või millegi muu põhjal,» sõnas McEnany.

Põhjendades süüasja esitamist mitu aastat pärast sündmuse asetleidmist ütles Johnsoni advokaat: «Ta püüdis kohe advokaadi palgata, aga tema kaasust peeti liiga suureks,» ütles advokaat Hassan Zavareei ja lisas, et naine ei suutnud siiski vaikida.

Väljaanne Washington Post kirjutas, et alles 2017. aasta mais kiitis süüdistuse esitanud Johnson raadiointervjuus Trumpi. «Ta on reaalsuses palju hämmastavam inimene, kui sa eales arvaksid teda televiisorist nähes,» sõnas naine. «Ta on kõige kenam mees. Ta kohtleb kõiki nagu nad oleksid osa tema perekonnast.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles