Koduerakond võib Riia linnapea välja vahetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia linnapea ja erakonna Koosmeel juht Nils Ušakovs võib sel nädalal linnapeaametist ilma jääda.
Riia linnapea ja erakonna Koosmeel juht Nils Ušakovs võib sel nädalal linnapeaametist ilma jääda. Foto: Zane Bitere / LETA / Scanpix

Riiat valitseva Koosmeele erakonna juhatuse koosolekul võidakse sel nädalal kaaluda erakonna juhi Nils Ušakovsi asendamist linnapea kohal linnavolikogu sotsiaalkomisjoni esinaise Baiba Rozentālega, kirjutab ajaleht Neatkariga.

Uudisteagentuurini BNS jõudnud teabe kohaselt on küsimus võetud erakonna juhatuse päevakorda, kuid kelle algatusel, ei ole veel teada.

Neatkariga väitel peetakse Koosmeeles Rozentālet küllalt kogenuks, et saada Ušakovsi pärandiga hakkama.

Ajalehe arvates on Koosmeelel Ušakovsi tagasikutsumiseks mitu stsenaariumi. Ühe kohaselt astuks linnapea lihtsalt tagasi ja jääks linnavalitsusse tööle, teise kohaselt seataks ta Vjačeslavs Dombrovskise asemel Euroopa Parlamendi valimistel esinumbriks.

«Märksa vaiksemalt räägitakse sellest, et Ušakovs lahkub Koosmeelest sootuks ja selle esimeheks saab Dombrovskis,» kirjutas Neatkariga.

Jaanuari lõpus otsiti läbi linnapea töö- ja eluruumid, uudisteagentuuri LETA andmetel oli läbiotsimine seotud varem algatud kriminaalmenetlusega, mille detaile KNAB aga ei avaldanud.

Paljud Riia linnavolikogu opositsioonipoliitikud väljendasid arvamust, et läbiotsimised olid seotud mullu detsembris linna munitsipaalettevõtte Rīgas satiksme ümber lahvatanud korruptsiooniskandaaliga, millega seoses vahistati kaheksa inimest nii Lätis kui ka välismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles