Video: Põhja-Korea liider pidas teel Vietnamisse suitsupausi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Videoülesvõte Vietnamisse teel olnud Põhja-Korea liidrist Kim Jong-unist paljastas, et tuhandete kilomeetrite pikkuse teekonna vältel tehti rongisõidus peatus selleks, et riigipea saaks suitsupausi pidada. 

Suitsupausil oli Kimil abiks tema õde Kim Yo Jong, liidri lähedane usaldusisik, kes hoidis kristallist tuhatoosi. 

Homme ja ülehomme kohtub Kim Vietnami pealinnas Hanois USA presidendi Donald Trumpiga. Põhja-Korea liider asus kohtumisele teele juba laupäeval ja ligi 3000 kilomeetri pikkuse teekonna läbimine võttis aega 70 tundi. 

Lisaks Kimi õele võis rongiplatvormil näha teisigi Põhja-Korea kõrgeid ametnikke. Teiste hulgas reisib Kimiga kaasa Hyon Song-wol, kes on riigi võimupartei liige, aga kuulub ühtlasi ka kuulsasse tüdrukuteansamblisse Moranbong. See annab alust arvata, et Vietnami-visiidi raames võib toimuda ka mõni kultuurisündmus.

Põhja-Korea ametkonnad on varemgi avaldanud pilte suitsetavast Kimist. Nii on teda nähtud suitsetamas orbudekodu külastamisel, aga ka raketikatsetuste ajal. Viimasel juhul ei heidutanud teda sigaretti süütamast isegi asjaolu, et vahetult tema kõrval oli kütusega täidetud mandritevaheline rakett.

Samas ei nähtud teda kordagi suitsetamas, kui ta kohtus Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-inga, sest väidetavalt ei tahtnud ta solvata endast 31 aastat vanemat riigipead. Siiski teatasid allikad, et Kim hiilis ühel korral üksikusse ruumi suitsetama.

Kim Jong-un 2012. aastal.
Kim Jong-un 2012. aastal. Foto: KCNA KCNA / REUTERS / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles