Facebook pani Briti paremäärmuslase konto kinni (21)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommy Robinson.
Tommy Robinson. Foto: Gareth Fuller / PA Wire/PA Images/Scanpix

Facebook sulges täna Briti paremäärmusliku aktivisti Tommy Robinsoni konto, mis rikkus põhjenduse kohaselt kogukonna standardeid, edendas organiseeritud vihkamist ja muud keelatud käitumist.

USA sotsiaalmeediahiiu teatel suleti Robinsoni Facebooki ja Instagrami konto, sest kogukonnastandardid keelavad vihakõne, mis võib luua hirmutamise õhkkonna ja teatud gruppide kõrvalejätmise.

«Tommy Robinsoni Facebooki leht on korduvalt neid standardeid rikkunud, postitades materjale, mis kasutavad dehumaniseerivat keelt ja üleskutseid vägivallale moslemite vastu,» teatas Facebook. «Samuti on ta käitunud viisil, mis rikub organiseeritud vihkamist puudutavaid eeskirju,» lisati teates.

«See ei ole otsus, mille me tegime kergelt, kuid rünnakutel inimeste ja organisatsioonide vastu nende identideedi põhjal ei ole kohta Facebookis ega Instagramis,» märkis Facebook.

Robinson on islamivastase paremäärmusliku organisatsiooni Inglise Kaitseliiga (EDL) asutaja. Tema kodanikunimi on Stephen Yaxley-Lennon ning pseudonüümi Tommy Robinson võttis ta üle oma kodulinna Lutoni jalgpallihuligaanilt.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles