Argentina pearabi sai antisemiitlikus rünnakus tõsiselt vigastada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gabriel Davidovich
Gabriel Davidovich Foto: AMIA HANDOUT / EPA

Argentina pearabi peksti läbi ja sai tõsiselt vigastada antisemiitlikus rünnakus, mille panid toime tema koju tunginud ründajad. 

Gabriel Davidovichi (56) rünnati esmaspäeval päev pärast seda, kui Argentina keskosa San Luisi provintsis rüvetati juutide haudu. 

Davidovichi ründasid tema Buenos Airese kodus seitse meest, ütles Argentina juudiühingute delegatsiooni president Jorge Knoblovits. 

Kuigi pearabi ja tema naine ei osutanud ründajatele vastupanu, lõid ründajad juudiõpetlase pikali. «Nad murdsid tal üheksa ribi, kahjustasid kopsu ja moonutasid tema väljanägemist,» ütles Knoblovits. 

Rünnaku pearabile mõistsid hukka nii Argentina president Mauricio Macri kui ka Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu. 

«Me lükkame kategooriliselt tagasi rünnaku pearabile Gabriel Davidovichile tema kodus» kirjutas Macri Twitteris, lisades, et Davidovichil «on meie toetus uurimises vastutavate isikute tabamiseks». 

«Me ei tohi lasta antisemitismil pead tõsta. Mõistan karmilt hukka hiljutised antisemitismiaktid ja kutsun rahvusvahelist kogukonda selle vastu tegutsema,» ütles Netanyahu avalduses, lisades, et Davidovich ja tema naine langesid «õela rünnaku alla». 

Argentinas elab 300 000 liikmega üks maailma suuremaid juudikogukondi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles