Pakistan tulistas alla kaks India sõjalennukit (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India õhujõudude Mirage-2000 hävitaja.
India õhujõudude Mirage-2000 hävitaja. Foto: PRAKASH SINGH / AFP / Scanpix

Pakistan tulistas oma õhuruumis alla kaks India õhujõudude lennukit, teatas relvajõudude kõneisik. Ta lisas, et kätte saadi üks India piloot.

«Pakistani õhujõud tulistasid alla kaks Pakistani õhuruumi sisenenud India lennukit,» teatas kõneisik kindralmajor Asif Ghafoor. Tema sõnul kukkus üks lennukitest Pakistani kontrolli all olevasse Kashmiri. Teine lennuvahend kukkus India poolele. «Piirkonnas viibivate maavägede poolt vahistati üks India piloot,» lisas ta.

Eile hommikul rikkusid India sõjalennukid Pakistani õhuruumi ning korraldasid õhurünnaku väidetavale islamistide laagrile. India teadete kohaselt võis rünnaku järel hukkuda kuni mitusada terroristi, Pakistani sõnutsi polnud intsidendis purustusi ega kannatanuid.

Mõni tund pärast lennukite allatulistamist teatas Pakistan, et sulges oma õhuruumi kõigile tsiviillendudele seoses pingete eskaleerumisega Indiaga.

Hiina kutsus kolmapäeval taas Indiat ja Pakistani vaoshoitusele ja dialoogile.

«Me loodame, et nii India kui Pakistan suudavad end vaos hoida, võtta initsiatiivi, mis aitab kaasa dialoogile, on valmis poolel teel vastu tulema ja tegema aktiivsemaid pingutusi Lõuna-Aasia kestva rahu ja stabiilsuse nimel,» ütles Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Lu Kang.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles