Trumpi eksadvokaat Cohen räägib kongressile presidendi valelikkusest ja rassismist (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Cohen.
Michael Cohen. Foto: Carlos Barria / Reuters / Scanpix

President Donald Trumpi endine isiklik advokaat Michael Cohen peaks ootuste järgi täna esindajatekoja komiteele ütlusi andes rääkima Trumpi valelikkusest, rassismist, petturlikkusest ja võib-olla ka kriminaalsest tegudest, ütles asjaga tuttav allikas.

Cohen peaks esitama dokumente, mis on tema hinnangul tõendid Trumpi väärast käitumisest, ütles asjaga tuttav allikas anonüümsuse tingimusel.

Trumpi endine advokaat andis eile suletud uste taga ütlusi senati julgeolekukomiteele. Avalikke ütlusi annab ta täna esindajatekoja järelevalve- ja reformikomitee ees ning homme usutleb teda suletud uste taga esindajatekoja julgeolekukomitee.

Kongresmenid suhtuvad Cohenisse kahtlusega, kuivõrd teda ootab vangistus esindajatekoja ja senati julgeolekukomiteedele valetamise eest 2017. aastal. Samas oodatakse, mida tal on öelda oma endise ülemuse kohta.

Eilsel kuulamisel osalesid ka julgeolekukomitee senaatorid, kuigi tavapärase praktika järgi viivad kuulamisi läbi komitee ametnikud.

Senati julgeolekukomitee esimees Richard Burr ütles uudisteagentuurile Associated Press, et senaatorid lasevad küsimusi esitada ametnikel, kuid viibivad samal ajal ruumis. Tema sõnul ei jäeta kõrvale ühtegi teemat ja Cohen peaks ootama mis tahes küsimusi, igast suunast, kõige kohta.

Kuna Cohen oli aastaid Trumpi lähedane usaldusisik, on tema tunnistused ühed oodatumad alates sellest, kui kongress asusus uurima Trumpi valimiskampaania sidemeid Venemaaga.

Lisaks kongressile valetamisele tunnistas Cohen end möödunud aastal süüdi kampaaniarahastamise reeglite rikkumisega seoses maksetega kahele naisele, kellel oli väidetavalt afäär Trumpiga. Coheni kolmeaastane vangistus algab mais.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles