Pakistan laseb India piloodi homme vabaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangi langenud India õhuväelane Abhi Nandan.
Vangi langenud India õhuväelane Abhi Nandan. Foto: ISPR HANDOUT / EPA / Scanpix

Pakistan vabastab kinnivõetud India õhujõudude piloodi homme rahužestina Delhi suunas, ütles peaminister Imran Khan täna parlamendis. 

Imran Khan.
Imran Khan. Foto: Jon Gambrell / AP / Scanpix

«Vabastame India piloodi homme rahužestina,» ütles Khan parlamendi kahe koja ühisistungil. 

Pakistani teatel tulistasid nad eile alla kaks India hävitajat ja võtsid vangi ühe piloodi. 

India kinnitas ühe lennuki kaotust ja ütles, et tema ise lasi vaidlusaluse Kashmiri kohal alla ühe Pakistani hävituslennuki. India ja Pakistani pinged on viimastel päevadel kasvanud üle sõjaliseks vastasseisuks ja viinud kaks tuumariiki konflikti veerele.

Kriisi süvenemisest annab märku asjaolu, et Pakistan sulges oma õhuruumi, India pani kinni kuus lennujaama ja sulges tsiviillendudeks ulatusliku ala õhuruumist New Delhist põhjas.

India ja Pakistani pingete ohtliku eskaleerumise taga on 14. veebruari enesetapurünnak India Kashmiris, milles sai surma 40 India sõjaväelast. Rünnaku võttis omaks äärmusrühmitus Jaish-e-Mohammed (JeM), kelle toetamises India süüdistab Pakistani.

Teisipäeval korraldasid India õhujõud õhurünnakuid Pakistanis territooriumil õhurünnakuid JeMi laagrile, mis märkis esimest korda pärast 1971. aastat, kui India on Pakistanis õhurünnakuid korraldanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles