Putini koka toitlustusäriga seotud koolides toimus düsenteeriapuhang

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Prigožin (vasakul) serveerimas toitu president Vladimir Putinile.
Jevgeni Prigožin (vasakul) serveerimas toitu president Vladimir Putinile. Foto: Misha Japaridze / AP / Scanpix

Venemaa föderaalne uurimiskomitee algatas teise kriminaalasja seoses düsenteeriapuhanguga Moskva koolides ja lasteaedades, vahendab Meduza. Asjaga võib seotud olla president Vladimir Putini koka nime all tuntud oligarh Jevgeni Prigožin.

Düsenteeriapuhangu põhjustas Interfaxi teatel saastunud toit. Uurimine algatati pärast seda, kui Moskva idaosas asuvate koolide 67 õpetajat ja õpilast järsku haigestusid. Haigestunud olid söönud toitu, mida pakkus mitmeid tervisenõudeid eirav ettevõte Vito-1.

Pole aga selge, kas uurimine kuskile jõuab, sest ajakirjanike teatel on ettevõttega Vito-1 seotud just võimuladvikuga heades suhetes olev Prigožin, kes on võitnud hiiglaslikke toitlustushankeid.

Varasemalt teatas korruptsioonivastane aktivist Ljubov Sobol, et kriminaaluurimine algatati Vito-1 vastu seoses haigusepuhanguga Kagu-Moskva Okrugi piirkonnas. Lasteaiad said oma toidu ettevõttelt Concord, mille omanikuks on Prigožin.

Düsenteeriapuhang toimus eelmise aasta detsembris mitmes Moskva koolis ja lasteaias. Concord eitab reeglite rikkumist, kuid Prigožin on näidanud valmisolekut kannatanutele kompensatsiooni maksmiseks.

Toitlustusäri kõrval peetakse Prigožinit Putini eraarmeena tuntud Wagner Grupi rahastajaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles