Trump süüdistab Põhja-Koread tudengi surmas, kuid ei nimeta Kimi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
US President Donald Trump (L) shakes hands with North Korea's leader Kim Jong Un following a meeting at the Sofitel Legend Metropole hotel in Hanoi on February 27, 2019. (Photo by SAUL LOEB / AFP)
US President Donald Trump (L) shakes hands with North Korea's leader Kim Jong Un following a meeting at the Sofitel Legend Metropole hotel in Hanoi on February 27, 2019. (Photo by SAUL LOEB / AFP) Foto: SAUL LOEB / AFP

USA president Donald Trump kinnitas reedel, et peab Põhja-Koread vastutavaks seal vanglas piinatud ja kodumaale saatmise järel surnud ameeriklasest tudengi saatuse eest, kuid ei süüdistanud otseselt režiimi liidrit Kim Jong-uni. 

Trumpi tabas kriitikatorm, kui ta ütles sellenädalase tippkohtumise järel Vietnamis, et usub Kimi sõnu, mille kohaselt ei teadnud too, mis Otto Warmbieriga kinnipidamiskohas juhtus. 

«Loomulikult pean ma Põhja-Koread vastutavaks Otto väärkohtlemise ja surma eest,» kirjutas Trump Twitteris. 

«Kõige tähtsam on, et Otto Warmbier ei surnud asjata. Ottost ja tema perekonnast on saanud tugeva kire ja jõu suurepärane sümbol, mis jääb kestma paljudeks aastateks.» 

22-aastane Warmbier suri mitu päeva pärast seda, kui ta oli 2017. aastal Põhja-Koreast koomaseisundis Ühendriikidesse saadetud.

Warmbier mõisteti Põhja-Koreas 15 aastaks sunnitööle propagandapostri varastamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles