Trumpi kampaaniajuhi advokaadid paluvad kohtult leebust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Donald Trumpi endine kampaaniajuht Paul Manafort.
President Donald Trumpi endine kampaaniajuht Paul Manafort. Foto: Reuters / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi endise kampaaniajuhi Paul Manaforti advokaadid kutsusid kohtunikku reedel rakendama karistust, mis oleks oluliselt väiksem võimalikust 19-24-aastasest vabaduskaotusest, mis teda maksukuritegude ja pangapettuse eest ähvardab. 

Virginia kohtunik T.S. Ellis määrab karistuse 69-aastasele Manafortile 7. märtsil.

Advokaatide sõnul oleks taoline karistus "selgelt ebaproportsionaalne"  tema toime pandud rikkumisi arvestades. 

"Härra Manafort tunnistab, et kohus on teda kohelnud õiglaselt, ta nõustub vandemeeste otsusega ning kahetseb tõeliselt oma käitumisviisi," märkisid nad. 

Advokaadid juhtisid tähelepanu, et Manafortil ei ole varasemaid rikkumisi olnud ning tema tervis on pärast üheksat vanglas veedetud kuud vilets. 

Manafort on üks seitsmest endisest Trumpi kaastöötajast ja tippnõunikust, kes on saanud süüdistuse eriprokurör Robert Muelleri meeskonnalt, kelle juurdlus Venemaa võimalikust sekkumisest 2016. aasta valimistesse ja kokkumängust Trumpi kampaaniameeskonnaga on ilmselt lõpusirgel. 

Muelleri büroo märkis oma süüdistuses, et Manafort rikkus seadust korduvalt ja jultunult.

Manaforti vastu esitatud süüdistused ei ole seotud tema rolliga Trumpi kampaaniameeskonnas, vaid tööga Venemaa toetatud parteide heaks Ukrainas aastail 2004-2014. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles