Video: SpaceX saatis välja astronautidele mõeldud kosmosekapsli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA kosmosefirma SpaceX kanderakett Falcon 9 startis täna Floridast Kennedy kosmosekeskusest, et katsetada uut kapslit Dragon, mis hakkab lähitulevikus NASA astronaute kosmosesse viima.

Esimesest lennust Rahvusvahelisse Kosmosejaama (ISS) inimesed osa ei võta ja Dragoni pardal oli üksnes mannekeen nimega Ripley. 

Tegemist on märgilise tähtsusega sündmusega NASA jaoks, sest tegemist on esimese erakapitali toel loodud kosmosekapsliga, mis peaks hakkama kosmosesse viima inimesi.

Kosmosekapsel peaks ISS-i jõudma homme päeval ja naasema tagasi Maale järgmisel reedel.

Uue kordvkasutatava Dragoni esimene mehitatud lend on kavas juulis, siis lendavad ISS-i veteranastronaudid Douglas Hurley ja Robert L. Behnken, kes varem kasutasid selleks kosmosesüstikuid. 

Alates 2011. aastast, mil NASA lõpetas programmi Space Shuttel, on Ühendriikide astronautide kosmosesse viimiseks kasutatud Venemaa abi. Uus kapsel Dragon annaks NASAle tagasi võimaluse lennutada Ühendriikide astronaudid kosmosesse USA kosmosekapslis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles