Prantsuse kohus määras migrandismugeldajatele vanglakaristuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandismugeldajad tabati tähelepaneliku paadimüüja abil, kelles tekitasid kahtlust kummipaate ostnud mehed.
Migrandismugeldajad tabati tähelepaneliku paadimüüja abil, kelles tekitasid kahtlust kummipaate ostnud mehed. Foto: Philippe Huguen / AFP / Scanpix

Prantsuse kohus mõistis eile vangi kaks iraaklast ja iraanlase, kes korraldasid illegaalsete immigrantide paadisõite üle La Manche'i väina Suurbritanniasse.

Boulogne'i kohus määras rühma juhile, 32-aastasele iraaklasele 18 kuu pikkuse vanglakaristuse, tema kaasosalistele, 30-aastasele iraanlasele ja 39-aastasele iraaklasele määrati ühe aasta pikkused vangalakaristused. Kõigil kolmel on keelatud edaspidi Prantsusmaa territooriumil viibida.

Inimkaubitsejatele juhtis politsei tähelepanu üks paadipoe omanik, kelles oli tekitanud kahtlust kummipaatide ostmine, mis on Prantsusmaalt Suurbirtanniasse jõuda ihkavate migrantide ja põgenike eelistatuim sõiduvahend.

Uurimise tulemusena selgus, et kolm kahtlusalust korraldasid migrantidele paadireise mitmest Põhja-Prantsusmaa sadamast.

Eelmisel aastal üritas üle La Manche'i jõuda 500 inimest, suurem osa neist aasta kahe viimase kuu jooksul. 2017. aastal tehti vaid 13 teadaolevat katset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles