Prantsuse kollavestid jätkavad surve avaldamist valitsusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Pariisi tänavatele meelt avaldanud kollavestide tähelepanu pälvis Eric Drouet (vasakul), kes on kollavestide liikumise üks juhtfiguure ja kellega soovisid täna pilti teha paljud protestijad.
Täna Pariisi tänavatele meelt avaldanud kollavestide tähelepanu pälvis Eric Drouet (vasakul), kes on kollavestide liikumise üks juhtfiguure ja kellega soovisid täna pilti teha paljud protestijad. Foto: Eric Feferberg / AFP / Scanpix

Prantsuse kollavestid avaldavad 16. laupäeva järjest Pariisis ja teistes linnades meelt valitsuse majanduspoliitika vastu, mida peetakse rikkaid soosivaks.

Kuigi president Emmanuel Macron kutsus eile meeleavaldajaid rahunema ja rõhutas, et vägivald on lubamatu, kogunesid täna meeleavaldajad Pariisis Triumfikaare alla, et kulgeda rongkäigus läbi pealinna jõukast lääneosast.

Tänased meeleavaldused on möödunud aasta novembrist saadik juba 16. järjestikused protestid. Eelmisel nädalavahetusel tuli Prantsusmaal tänavaile ligi 46 000 inimest.

Korraldajate sõnul tahetakse säilitada survet valitsusele, sest Macron ei ole kõigile meeleavaldajate nõudmistele vastanud.

Lyoni linnas kavandatakse täna ka «musta marssi», mille raames plaanivad tänavatele tulla musta riietunud inimesed, et väljendada leina kollavestide liikumise allakäigu üle. Nende meelest ootab kollavestide liikumist suletuks muutumine ja hääbumine, sest aktivistid ei tegutse üheskoos, vahendas France24.

Meeleavaldajad täna Pariisis Triumfikaare juures.
Meeleavaldajad täna Pariisis Triumfikaare juures. Foto: ERIC FEFERBERG / AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles