Jeemeni sõja konfliktikoldes hukkus rünnakus viis last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni sõja konfliktikoldes Hodeidas hukkus rünnakus viis kodus mänginud last.
Jeemeni sõja konfliktikoldes Hodeidas hukkus rünnakus viis kodus mänginud last. Foto: SALEH AL-OBEIDI / AFP / SCANPIX

Jeemeni sõja konfliktikoldes Hodeida provintsis sai rünnakus surma viis last, teatasid ÜRO ja kohalikud meedikud.

Lapsed mängisid kodus, kui nende maja tabamuse sai, ütles ÜRO lasteagentuur UNICEF. Rünnak tehti neljapäeval, kuid selle tegijaid ei ole avalikustatud.

«Iga päev saab riigi 31 aktiivse konflikti piirkonnas surma või vigastada kaheksa last,» ütles UNICEF-i tegevdirektor Henrietta Fore eile tehtud avalduses.

Hodeida lõunaosas asuva Tuhayta piirkonna meedikud kinnitasid pühapäeval uudisteagentuurile AFP, et toimetasid neljapäeval valitsusele kuuluvas Khokha piirkonnas surnud ja vigastatud lapsed haiglasse.

Jeemenis on alates 2014. aastast kestnud kodusõda huthi šiiamässuliste ning valitsusvägede vahel, keda 2015. aasta kevadest toetab Saudi Araabia sõjaline koalitsioon.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on kodusõjas hukkunud umbes 10 000 inimest, nendest enamik on tsiviilisikud. Vigastatuid on üle 60 000. Mõned inimõigusorganisatsioonid peavad neid arve mitu korda kõrgemaks.

Punase mere äärses Hoideidas, mis on olnud alates 2014. aastast mässuliste käes, jõustus 18. detsembril relvarahu, kuid on lahingud vaheaegadega jätkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles