«Teie valimisjaoskonnas polegi politseinikke!»

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaallaste uskumatud seiklused Keilas. Itaalia siseministeeriumi asekantsler Carlo Sibilia (paremal) poseerib Keila jaoskonnas tillukese helesinise valimiskabiini taustal. Enne jaoskonda astumist jõudis mees uurida, miks keegi üldse jaoskonda valima läheb, kui saab ka internetis hääletada.
Itaallaste uskumatud seiklused Keilas. Itaalia siseministeeriumi asekantsler Carlo Sibilia (paremal) poseerib Keila jaoskonnas tillukese helesinise valimiskabiini taustal. Enne jaoskonda astumist jõudis mees uurida, miks keegi üldse jaoskonda valima läheb, kui saab ka internetis hääletada. Foto: Sander Ilvest

Politseid polegi?! Just selle üle imestas eile Lääne-Harjumaa valimisjaoskondi külastanud vaatlejate meeskonda kuuluv Itaalia esindajatekoja põhiseaduskomisjoni esimees Giuseppe Brescia, kui küsisin, mis talle meie hääletuspäeval enim silma torkab: «Ma ei näe siin politseid – Itaalias on meil alati politseinik valimisjaoskonnas kõike kontrollimas.»

Põhjus, miks neli Itaalia võimupartei Viie Tähe Liikumise parlamendisaadikut ning samasse populistlikku erakonda kuuluv siseministeeriumi asekantsler tee Eestisse ette võtsid, pole muidugi selles, et nad oleksid teada tahtnud, kui hästi on turvatud valimisjaoskond Keilas või Paldiskis. Eelkõige soovisid nad näha imelooma nimega e-hääletus.

Nii on mõistetav, et valimisjaoskondade külastamine seltskonnal silma ehk üleliia särama ei pane. Pärimise peale, miks otsustasid nad valimiskomisjoni välja pakutud marsruutide seast näiteks Haapsalu või Paide asemel valida just Keila-Paldiski tuuri, tuleb Brescia pressinõunikult Michele De Vitiselt nobedalt aus vastus: «See oli Tallinnale kõige lähemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles